Uitzending
Pauw & Witteman - 24-2-2011

24-2-2011

Pauw & Witteman

1991 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Frans Timmermans, Han Peters, Alberto Stegeman, Henk Bleker en Marianne Thieme.

Frans Timmermans
Tweede Kamerlid en oud-staatssecretaris Europese Zaken Frans Timmermans gaat in op het telefoongesprek van kolonel Kadhafi van vandaag met de Libische televisie. In het gesprek geeft de Libische leider jongeren de schuld van de chaos in het land. Ouders zouden hun kinderen beter in de hand moeten houden en volgens Kadhafi zijn de jongeren onder invloed van drugs. Ook is het volgens hem niet het Libische volk dat in opstand komt, maar internationaal terrorisme geleid door Al-Qaida.

Alberto Stegeman
Undercover journalist Alberto Stegeman maakte een reportage over de Miracle of Love-sekte. Een medewerker van zijn programma infiltreerde bij de Nederlandse tak van deze sekte en nam deel aan een aantal gesloten sessies. Het ging er bij deze sessies heftig aan toe, waarbij contact met de buitenwereld niet toegestaan is. Tijdens de bijeenkomsten wordt deelnemers gevraagd hun heftigste emoties op te roepen en alles los te laten, met als doel eenwording met God. In de reportage zijn onder meer beelden te zien van naakte deelnemers die ongecontroleerd hun emoties laten gaan.

Marianne Thieme en Henk Bleker
Fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren Marianne Thieme en CDA-staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker zijn te gast en gaan in debat over de bouw van nieuwe megastallen. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat er voorlopig geen nieuwe megastallen gebouwd worden. Staatssecretaris Bleker moet eerst zijn aangekondigde maatschappelijke discussie hierover voeren. De oppositiepartijen en de PVV willen voorkomen dat nog voor de uitkomst van de discussie nieuwe plannen worden goedgekeurd. Bleker verwacht in oktober met een visie op de kwestie te komen.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 24 februari door de VARA en NTR. Te gast waren Alberto Stegeman, Frans Timmermans, Henk Bleker en Marianne Thieme. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie