Uitzending
Pauw & Witteman - 3-3-2011

3-3-2011

Pauw & Witteman

1176 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Sybrand van Haersma Buma, Frits Wester, Christ Klep en Karin Kuijpers.

Christ Klep
Defensie heeft bekendgemaakt dat drie Nederlandse militairen afgelopen weekend in de Libische stad Sirte zijn gevangen genomen door militairen die loyaal zijn aan de Libische leider Kadhafi.
Militair historicus Christ Klep gaat vanavond in op de gevangenneming van de Nederlanders en op de actie van de Nederlandse marine om de twee evacués uit Libië krijgen.

Sybrand van Haersma Buma en Frits Wester
CDA-Kamerlid Sybrand van Haersma Buma en parlementair journalist Frits Wester gaan in de uitzending in op de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen. Hoogstwaarschijnlijk zal de coalitie net geen meerderheid in de Eerste Kamer behalen. Volgens de verwachtingen zullen VVD, CDA en PVV bleven steken op 37 van 75 zetels, slechts één zetel te weinig voor een meerderheid. Eventueel zouden de drie partijen steun kunnen zoek bij de SGP, die ze aan een meerderheid kan helpen. Overigens is de verdeling van de zetels in de Eerste Kamer pas op 23 mei definitief, als de Provinciale Staten de nieuwe Senaat kiezen. Het is mogelijk dat leden uit tactische overwegingen niet op de eigen partij zullen stemmen, waardoor de uiteindelijke zetelverdeling anders kan uitpakken.

Karin Kuijpers
Lifestyle-journalist Karin Kuijpers gaat in op het ontslag van John Galliano bij het Franse modehuis Christian Dior. De Britse Galliano was daar hoofdontwerper en werd ontslagen nadat hij antisemitische uitspraken deed op een terras in Parijs. Zijn uitspraken waren vastgelegd op video. Hierin sprak hij onder meer zijn liefde voor Hitler uit.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 3 maart door de VARA en NTR. Te gast waren Frits Wester, Christ Klep en Sybrand van Haersma Buma. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie