Uitzending
Pauw & Witteman - 16-2-2011

16-2-2011

Pauw & Witteman

2098 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Bart Chabot, Maarten van Rossem, Ed Nijpels, Leontien van Moorsel en Anne Branbergen.

Ed Nijpels en Maarten van Rossem
VVD-coryfee Ed Nijpels en professor Maarten van Rossem geven een nabeschouwing van het Provinciale Staten-verkiezingsdebat De Slag om de Eerste Kamer. Wat viel op? Welke politicus deed het slecht en welke politicus was het meest overtuigend? Nijpels en Van Rossem vellen een oordeel. Onze politiek watcher Bart Chabot volgt het verkiezingsdebat De slag om de Eerste Kamer met andere ogen. Los van de inhoud, kijkt hij naar zaken als lichaamstaal en expressie.

Leontien van Moorsel
Zevenvoudig tourwinnaar Lance Armstrong stopt per direct met wielrennen. Armstrong zou nog enkele wedstrijden in de Verenigde Staten rijden, maar ziet daar vanaf. Dat liet hij weten in een interview met AP. De Tour Down Under in AustraliŽ, waarin hij vorige maand als 65ste eindigde, was zijn laatste officiŽle wedstrijd. Ex-profwielrenster Leontien van Moorsel gaat vanavond in op de carriŤre van Armstrong en op het beŽindigen hiervan. Van Moorsel won in 1992 en 1993 de ronde van Frankrijk en behoorde in de jaren negentig tot de beste wielrenster ter wereld. Van Moorsel zette een punt achter haar wielercarriŤre tijdens de Olympische Zomerspelen in Athene in 2004.

Anna Branbergen
In ItaliŽ zijn in ongeveer 200 steden vrouwen massaal de straat op gegaan om te protesteren tegen het diepgewortelde seksisme in het land. Ze zijn woedend over het denigrerende vrouwbeeld dat naar voren komt uit de seksschandalen rond premier Silvio Berlusconi en eisen zijn vertrek. Volgens persbureau ANSA waren er meer dan een miljoen mensen op de been. Anna Branbergen is ItaliŽ-correspondent voor onder meer Het Parool, HP/De Tijd, Algemeen Dagblad en De Groene Amsterdammer. Branbergen volgt Berlusconi al sinds zijn politieke opmars in 1994. Voor het boek Silvio hield Branbergen samen met Martin äimek een jaar lang een Berlusconi-dagboek bij.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 16 februari door de VARA en NTR. Te gast waren Bart Chabot, Ed Nijpels, Leontien van Moorsel en Maarten van Rossem. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie