Uitzending
Pauw & Witteman - 26-3-2009

26-3-2009

Pauw & Witteman

1274 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Jacqueline Cramer, Bernard Wientjes, Martin Šimek, Wim Helsen.

Jacqueline Cramer
Gisteren presenteerde het kabinet haar crisisplan in de Tweede Kamer. Minister van VROM Jacqueline Cramer is ondanks de afschaffing van de vliegtaks zeer tevreden over het plan en spreekt zelfs van 'het groenste kabinetsplan ooit'. Vooral de nieuwe stimuleringsregeling voor duurzame energie kan op haar enthousiasme rekenen. Ook zal het kabinet honderden miljoenen uittrekken voor het isoleren van gebouwen. Tegenover de afschaffing van de vliegtaks staan genoeg andere maatregelen, aldus Cramer, die benadrukte dat Schiphol en KLM belooft hebben extra milieumaatregelen te treffen op de luchthaven.

Bernard Wientjes
De werkgeversvoorman van VNO-NCW Bernard Wientjes is positief in zijn oordeel over het crisisplan dat het kabinet gisteren presenteerde. Hij is te spreken over de aangekondigde investeringen in de bouw, weg- en waterbouw en windenergie, de afschaffing van de vliegtaks en de invoering van een slooppremie voor oude, vervuilende auto's. Wel heeft hij zijn twijfels bij de hoogte van het bedrag dat voor de sloopregeling wordt uitgetrokken. Volgens Wientjes zou dat bedrag hoger mogen zijn dan de huidige zestig miljoen.

Martin Šimek
Dinsdag start bij de EO 'Šimek voor de verandering', een programma waarin Martin Šimek met bekende christenen ingaat op hun geloofsbeleving. Het belooft spannende televisie te worden, want Šimek is zelf geen christen. Martin Šimek vluchtte in 1968 tijdens de Praagse Lente vanuit Tsjecho-Slowakije naar Nederland. Hij studeerde bedrijfseconomie en werkte in eerste instantie als tenniscoach. Op latere leeftijd begon hij te werken als interviewer voor verschillende radio- en televisieprogramma's van de RVU. Met zijn volkomen unieke manier van interviewen eiste hij al snel een bescheiden eigen plek op in het Nederlandse medialandschap.

Wim Helsen
De Vlaamse film Dirty Mind gaat over de verlegen Diego, die na een ernstig ongeval wakker wordt als Tony T, een ongeremde persoonlijkheid die zichzelf als stuntman ziet. Al snel komt neurologe Jaana in beeld, die denkt de persoonlijkheidsstoornis terug te kunnen draaien door middel van experimentele hersenchirurgie. Wat volgt is een tragikomedie over "neurologische determinatie, liefde als symptoom en het subtiele verschil tussen gedragsstoornissen en echte mannelijkheid". Cabaretier Wim Helsen (1968) waagt zich in zijn filmdebuut gelijk aan de hoofdrol van Diego / Tony T. De Vlaming is al ruim tien jaar actief als cabaretier en haalde onder meer de finale van het Leids Cabaret Festival. Zijn voorstellingen waren op zowel de Vlaamse als de Nederlandse televisie te zien en werden zelfs gebundeld tot een boek. Hiervoor werkte Helsen onder meer als wetenschappelijk columnist voor het Vlaamse De standaard.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 26 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Jacqueline Cramer, Wim Helsen, Bernard Wientjes en Martin Simek. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie