Uitzending
Pauw & Witteman - 12-3-2010

12-3-2010

Pauw & Witteman

1394 x bekeken | 0 reacties
7
Gasten: Job Cohen, Alexander Pechtold, Cisca Dresselhuys en Frits Wester.

Job Cohen
Vanochtend maakte Wouter Bos bekend dat hij vertrekt uit de politiek. Hij zal zich niet kandidaat stellen voor de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni. In kleine kring was het voornemen van Bos bekend, maar daarbuiten kwam zijn besluit als een totale verrassing. Bos vertelde tijdens zijn persconferentie dat hij de komende tijd meer tijd wil doorbrengen met zijn drie jonge kinderen.

Cisca Dresselhuys en Frits Wester
Wouter Bos en Camiel Eurlings zeggen de politiek vaarwel omdat ze meer tijd willen besteden aan hun gezin. Cisca Dresselhuys, voormalig hoofredacteur van Opzij, legde Bos ooit langs 'de feministische meetlat'. Zij heeft zo haar twijfels bij de motivering van de oud-minister van FinanciŽn om nu op te stappen.

Alexander Pechtold
Gisteren overleed Hans van Mierlo, hij was oprichter van D66. Alexander Pechtold, huidig leider van die partij, reageert op het overlijden van Van Mierlo.

Job Cohen
Job Cohen is volgens opiniepeilingen de grote favoriet voor het premierschap. Meer dan de helft van Nederland ziet hem graag als minister-president. Cohen geeft aan dat hij, als de PvdA bij de verkiezingen de grootste partij wordt, inderdaad voor het premierschap zal gaan. Wanneer de PvdA niet de grootste partij wordt, zal hij in de Tweede Kamer blijven.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op vrijdag 12 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Frits Wester, Job Cohen, Alexander Pechtold en Cisca Dresselhuys. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie