Uitzending
Pauw & Witteman - 11-3-2010

11-3-2010

Pauw & Witteman

1413 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Harry Mulisch, Marcel van Dam en Gerrit-Jan Wolffensperger Jan des Bouvrie en Bert Smeets.

Vrienden over het overlijden van Hans van Mierlo
Vrienden Harry Mulisch, Marcel van Dam en Gerrit-Jan Wolffensperger herdenken Hans van Mierlo. De DD6-oprichter is vandaag op 78-jarige leeftijd overleden.

Jan des Bouvrie weer thuis na arrestatie
Interieurontwerper Jan des Bouvrie werd dinsdag gearresteerd, in verband met een groot onderzoek naar belastingfraude door vastgoedondernemer Evert K. en het bedrijf Kroon Vastgoed. Evert K. zou de verbouwing van zijn privéwoning, zijn vakantiehuis en zijn boot gefactureerd hebben als zakelijke verbouwingen. Hierdoor werd ten onrechte 1,5 miljoen euro aan btw teruggevraagd. Jan des Bouvrie was interieurontwerpen bij deze verbouwingen en zou de rekeningen naar het bedrijf van K. hebben gestuurd, terwijl hij wist dat het om privéprojecten ging. Inmiddels is Des Bouvrie weer vrijgelaten.

Oproep tot megaclaim kerk
Maastrichtenaar Bert Smeets (58) werd in zijn jeugd seksueel misbruikt op een katholiek internaat in Bleijerheide. Samen met Luc Kusters (60) roept hij lotgenoten op om zich bij hen te melden, om vervolgens als groep een collectieve schadevergoeding te eisen van de katholieke kerk. Smeets en Kusters hebben een afspraak gemaakt met letselschadeadvocaat Martin de Witte. Voor zover bekend is dit de eerste keer dat in Nederland op deze schaal een schadeclaim tegen de katholiek kerk zal worden ingediend wegens seksueel misbruik.

Daarnaast roept Smeets lotgenoten ook op om het onderzoek naar seksueel misbruik bij de kerk onder leiding van ex-minister Deetman te boycotten. Hij wil dat er een ander, onafhankelijk onderzoek komt.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op donderdag 11 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Hans van Mierlo, Harry Mulisch, Jan des Bouvrie, Marcel van Dam, Gerrit Jan Wolffensperger en Bert Smeets. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie