Uitzending
Pauw & Witteman - 10-3-2010

10-3-2010

Pauw & Witteman

1542 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Renate van der Zee, Leoni Jansen, Eric Smit.

Eric Smit
Onderzoeksjournalist Eric Smit begon vijf jaar geleden met het schrijven van Nina: de onweerstaanbare opkomst van een power lady, een ongeautoriseerde en omstreden biografie van Nina Brink. Smit publiceerde al eerder artikelen over de zakenvrouw Brink, onder meer over vermeende sm-partijen, die leidden tot rechtszaken die nog niet zijn afgewikkeld. Brink probeerde recentelijk via een kort geding dat de publicatie van Nina tegen te houden. Ze claimt dat Smit niet aan hoor- en wederhoor gedaan heeft. Smit reageerde door de publicatie in alle stilte te vervroegen en distribueerde het boek afgelopen vrijdag al geruisloos onder een aantal boekwinkels.

De advocaten van Brink zijn zich nog aan het beraden op acties. Wel is bekend dat er volgend jaar een geautoriseerde biografie van Brink in de winkels zal verschijnen.

Eric Smit (1967) publiceerde in 2004 de bestseller De broncode. Verder werkte hij onder meer als journalist voor de Quote en was hij betrokken bij de oprichting van dagblad De pers.

Leoni Jansen
Leoni Jansen is regisseur en samensteller van de muzikale theatershow Daughters of Africa. Jansen hield in diverse Afrikaanse landen audities om zo tot 10 getalenteerde Afrikaanse zangeressen te komen. Het talent bleek zo groot dat er uiteindelijk 12 meisjes werden geselecteerd, die samen met een live orkest langs de Nederlandse theaters zullen gaan. Het project is een vervolg op African Mama's, waarin 10 Afrikaanse moeders een muzikale show weggaven en dat meer dan 175.000 bezoekers wist te trekken.

Leoni Jansen (1955) is zangeres, theatervrouw en presentatrice. Zij werkte in het verleden onder meer samen met Gerard Cox en Simone Kleinsma.

Renate van der Zee
Van der Zee schreef het boek Eerwraak in Nederland. Ze reageert op de gezinsmoord in Zierikzee. Afgelopen weekend vermoordde een man twee van zijn kinderen. Hun moeder raakte gewond, maar kon aan haar ex ontkomen. Later sloeg de man de hand aan zichzelf. Het gezin, ooit gevlucht voor het regime van Saddam Hoessein, was bij de instanties bekend. De man werd verschillende keren veroordeeld wegens huiselijk geweld en bedreiging, maar was sinds medio januari weer op vrije voeten. De vrouw weigerde met haar kinderen onder te duiken.

Renate van der Zee gaat in op deze gezinsmoord. Speelde hier eerwraak en had het drama voorkomen kunnen worden?
Deze week verschijnt de Een meisje voor dag en nacht, opvolger van Eerwraak in Nederland

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 10 maart door de VARA en de NPS. Te gast waren Nina Brink, Eric Smit en Leoni Jansen. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee