Uitzending
Pauw & Witteman - 22-5-2013

22-5-2013

Pauw & Witteman

1263 x bekeken | 0 reacties
4
Gasten: Renske Leijten, Paul van Geest, Robin Linschoten, Rob Doeve en Mijntje Pluimers.

Robin Linschoten en Mijntje Pluimers
Met behulp van een gedragscode en een permanente commissie integriteit wil de VVD de integriteit onder volksvertegenwoordigers verbeteren. De aanleiding van de gedragscode en de integriteitsverklaring is onder andere de kwestie rond de Limburgse politicus Jos van Rey. Van Rey werd door de VVD-afdeling in Roermond op de lijst werd gezet als lijstduwer voor de gemeenteraadsverkiezingen. Tegen de politicus loopt op dit moment een strafrechtelijk onderzoek naar corruptie. Ex politicus Robin Linschoten en vicefractievoorzitter van VVD Barneveld Mijntje Pluimers debatteren vanavond bij Pauw & Witteman over de voorgestelde maatregelen voor integriteit.

Paul van Geest
Vandaag wordt de Nederlandse versie van de geautoriseerde biografie Paus Franciscus, Leven en denken van Jorge Bergoglio gepresenteerd. Het boek bevat gesprekken met de toen­ma­lige kar­di­naal van Buenos Aires, die dit jaar tot paus werd verkozen als opvol­ger van paus Bene­dic­tus XVI. Daarnaast staan er in het boek foto’s van de fam­i­lie van Franciscus en van momenten uit zijn pastorale werk. Het boek wordt aangeboden aan kardinaal Eijk. Hoogleraar kerkgeschiedenis Paul van Geest is sinds 29 april opgenomen als expert op de lijst van theologisch deskundigen van de Congregatie voor de Geloofsleer te Rome. Zijn adviserende rol heeft voornamelijk betrekking tot theologische publicaties en kwesties. Van Geest is vanavond te gast bij Pauw & Witteman om zijn adviserende rol voor het Vaticaan en de biografie over de Paus te bespreken.

Renske Leijten
Morgen debatteert de Tweede Kamer over de fraude in de zorg. Er is onder andere bekend dat er vaak gefraudeerd wordt met persoonsgebonden budgetten in de langdurige zorg. Daarnaast zijn er steeds meer zorgen over ziekenhuisdeclaraties, waar ook bij gefraudeerd zou worden. SP-Tweede Kamerlid Renske Leijten is vanavond te gast bij Pauw & Witteman om vooruit te blikken op het debat over de zorgfraude.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op woensdag 22 mei door de VARA en NTR. Te gast waren Renske Leijten en Robin Linschoten. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie