Uitzending
Pauw & Witteman - 6-9-2010

6-9-2010

Pauw & Witteman

1190 x bekeken | 0 reacties
5
Gasten: Henk Bleker, Henk Kamp, Kustaw Bessems en Arthur Japin

Henk Bleker
Vanmiddag maakte CDA-Kamerlid Ab Klink bekend dat hij de CDA-fractie in de Tweede Kamer per direct zal verlaten. Volgens Klink is er een onwerkbare situatie ontstaan na de gebeurtenissen van vorige week, die uiteindelijk leidden tot het mislukken van de formatie van een rechts kabinet. Zijn vertrek komt "ongemeen hard aan", aldus waarnemend CDA-partijvoorzitter Henk Bleker. Hij had niet "het minste vermoeden" dat Klink zou opstappen. Ook fractievoorzitter Maxime Verhagen werd verrast en zei het jammer te vinden dat Klink deze conclusie heeft getrokken. Volgens Verhagen er is geen sprake van dat Klink's vertrek is afgedwongen vanuit de CDA-top.

Henk Kamp en Kustaw Bessems
Oud-VVD-minister Henk Kamp en Kustaw Bessems, parlementair journalist bij dagblad De Pers, gaan in op het komende onderhandelingsproces. Hoe gaan de onderhandelingen nu verder? Vrijdag liep de formatie van een rechts minderheidskabinet vast doordat Geert Wilders (PVV) liet weten geen vertrouwen meer te hebben in het CDA. Vandaag laat Koningin Beatrix zich adviseren over verdere onderhandelingen. Vanavond ontvangt ze de fractievoorzitters van de grootste vier partijen (VVD, PvdA, PVV en CDA).

Arthur Japin
Arthur Japin presenteert zijn nieuwe boek Vaslav. Deze historische roman gaat over de legendarische balletdanser Vaslav Nijinski die op het hoogtepunt van zijn roem zijn optreden staakt en zich tot het publiek richt met de woorden ‘Nu is het kleine paardje moe.’ De rest van zijn leven spreekt en danst hij niet meer. Op die manier neemt hij afstand van de werkelijkheid om zich terug te trekken in zijn eigen fantasiewereld. Japin gaat in op de vraag of waanzin of wijsheid Vaslav tot deze daad bracht.

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 6 september door de VARA en NTR. Te gast waren Arthur Japin, Henk Kamp, Kustaw Bessems en Henk Bleker. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie