Uitzending
Pauw & Witteman - 17-12-2013

17-12-2013

Pauw & Witteman

1001 x bekeken | 0 reacties
6
Gasten: Giel Beelen, Coen Swijnenberg, Paul Rabbering, Eric Corton, Racoon, Rob Oudkerk & Sharon Gesthuizen

Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering
Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering sluiten zich vanaf morgen zes dagen op in het Glazen Huis in Leeuwarden. De DJ`s van 3FM willen hiermee aandacht vragen voor een stille ramp, namelijk sterfte door diarree in Afrika. Eric Corton reisde naar Burundi om verslag te doen van de ramp. Een muzikale noot komt van Racoon, die haar nieuwe single 'Shoes of Lightning' presenteert. De opbrengsten van het nummer gaan rechtstreeks naar Serious Request.

Sharon Gesthuizen
SP-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen reisde afgelopen week naar Polen, waar ze de 7-jarige Renata en haar ouders opzocht. Het meisje werd eind 2012 uitgezet. In november van dat jaar werd ze ziek waarop haar ouders hulp inriepen van verschillende artsen. De hulp heeft ze nooit gekregen, maar ze werd wel naar Polen gestuurd. Daar aangekomen bleek al gauw dat ze leidde aan leukemie. Achteraf had zij nooit mogen reizen en balanceerde ze op het randje van leven en dood. Gesthuizen besloot de situatie waarin ze leeft te filmen en laat die beelden vanavond zien. Wat moet er nu met het meisje gebeuren?

Rob Oudkerk
Een spannende avond in de Eerste Kamer, daar wordt gedebatteerd over het woonakkoord. Senator Adri Duivesteijn dreigt tegen te stemmen en heeft daarmee het lot van het kabinet in handen. De PvdA´er is het namelijk niet eens is met een heffing van 1,7 miljard voor coöperaties. Minister Blok spreekt dan ook van een spannend debat. We bespreken de kwestie vanavond met Oud-Tweede Kamerlid Rob Oudkerk van de PvdA, die Duivesteijn goed kent. Zal de senator tegen stemmen en zo het kabinet in een crisis brengen?

In deze uitzending van Pauw & Witteman waren Coen Swijnenberg, Eric Corton, Giel Beelen, Paul Rabbering, Rob Oudkerk en Sharon Gesthuizen te gast. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman. Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman werd uitgezonden op dinsdag 17 december door de VARA en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee