Uitzending
Pauw & Witteman - 7-12-2009

7-12-2009

Pauw & Witteman

1090 x bekeken | 0 reacties
8
Gasten: Rick van der Ploeg, Sadet Karabulut, Midas Dekkers en Paul van Vliet.

Zijn oudere werknemers te duur?
Minister Piet Hein Donner van Sociale Zaken stelde zondag dat ouder wordende werknemers niet automatisch steeds meer moeten gaan verdienen. Het zou voor werkgevers aantrekkelijker worden om ouderen in dienst te nemen als hun lonen lager blijven. Volgens Donner zijn ouderen daarbij minder productief en gaat de stijging in Nederland langer door dan in anderen landen. De opmerkingen schoten bij de vakbonden in het verkeerde keelgat.

Hoogleraar economie en voormalig PvdA-staatssecretaris Rick van der Ploeg gaat vanavond met SP-Kamerlid Sadet Karabulut in debat over het idee van minister Donner om het salaris van 55-plussers te matigen.

Midas Dekkers over uitstervende dieren
Bioloog Midas Dekkers verwacht niet veel van de klimaattop die vandaag in Kopenhagen van start is gegaan. Voor een aantal diersoorten zullen eventueel gemaakte afspraken te laat komen. De wereldwijde klimaatveranderingen zorgen ervoor dat het leefgebied van veel dieren zodanig verandert dat ze gedwongen worden om naar nieuwe gebieden te verhuizen. Een beperkt aantal soorten zal hierdoor zelfs uit kunnen sterven.

Paul van Vliet zit 50 jaar in het vak
Paul van Vliet staat 50 jaar op de planken en viert dat op 16 december met een jubileumvoorstelling. De rode draad voor deze show vormen de avonturen die Van Vliet beleefde met zijn Engelse shows, die hij over de hele wereld speelde.

Voor de buitenlandse voorstellingen moest het Nederlandse repertoire vertaald, bewerkt en herschreven worden en dit leverde soms komische taferelen op. Wat zijn de verschillen tussen de Engelse en Nederlandse taal? Hoe reageerde het buitenlandse publiek op zijn typetjes? En is humor universeel?

Deze uitzending van het programma Pauw & Witteman is uitgezonden op maandag 7 december door de VARA en de NPS. Te gast waren Midas Dekkers, Paul van Vliet, Rick van der Ploeg en Sadet Karabulut. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw en Paul Witteman.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee