Programma
Paramaribo Pepers

Paramaribo Pepers

6
In de serie Paramaribo Pepers gaat kookboekschrijfster en kok Noni Kooiman, afkomstig van Suriname, op reis door Suriname. En het is niet zomaar een reis. Het is een reis door Suriname, in combinatie met heerlijke Surinaamse gerechten. Ze gaat opzoek naar hoe Suriname zoveel lekkere specerijen en kruiden kunnen verbouwen. Tijdens de reis ontmoet ze familieleden, kennissen en onbekenden, met allemaal één ding gemeen: Surinaamse gerechten. Maar hoe zijn de specerijen en kruiden in Suriname terechtgekomen? De serie gaat over Surinaamse gerechten, maar het geeft ook de geschiedenis aan van Suriname. Paramaribo Pepers is een programma van de VPRO.
 • Paramaribo Pepers

  434 x bekeken | 11-5-2024
  Paramaribo Pepers - Pepre watra en gerechten van de jungle barbecue
  5
  Tante Magda Indiaan heeft creools, Chinees en inheems bloed. Ze weet in een eenvoudige buitenkeuken in de jungle een heerlijke avondmaaltijd in elkaar te draaien. Ze laat Noni zien welke heerlijkheden er te oogsten... Bekijk uitzending
Nieuws over Paramaribo Pepers
 • Paramaribo Pepers - Noni Kooiman deelt haar liefde voor de Surinaamse keuken in nieuwe serie

  Noni Kooiman deelt haar liefde voor de Surinaamse keuken in nieuwe serie

  9-5-2024

  Gezamenlijk koken en gezamenlijk eten. Het is iets wat in de Surinaamse cultuur ontzettend belangrijk is. Verschillende specerijen worden gebruikt om de vele Surinaamse gerechten op smaak te brengen. Maar hoe komt het dat er in zoveel Surinaamse gerechten verschillende kruiden en specerijen worden gebruikt?

  Noni Kooiman die zelf als kind in zowel Suriname als Nederland is opgegroeid, gaat op onderzoek uit. Noni heeft veel liefde voor koken en heeft zelf verschillende successen behaald. En niet alleen als kok, maar ook als kookboekenschrijfster. Noni heeft naast haar successen, ook liefde voor haar afkomst. In de nieuwe serie Paramaribo Pepers reist ze door Suriname, waar ze familieleden ontmoet, kennissen en ook onbekende mensen ontmoet, maar een ding hebben ze gemeen: Liefde voor de Surinaamse keuken.

  Het is een serie dat de geschiedenis van Suriname laat zien door middel van eten. Want niet elk ingrediënt is van oorsprong van Suriname. Er zijn veel invloeden van onder andere Javanen, Hindoestanen, Afrikanen, Indianen en Chinezen.

  De serie is te zien vanaf 11 mei om 19:20 op NPO2 bij de VPRO.
  Lees verder