Gezamenlijk koken en gezamenlijk eten. Het is iets wat in de Surinaamse cultuur ontzettend belangrijk is. Verschillende specerijen worden gebruikt om de vele Surinaamse gerechten op smaak te brengen. Maar hoe komt het dat er in zoveel Surinaamse gerechten verschillende kruiden en specerijen worden gebruikt?
Noni Kooiman die zelf als kind in zowel
Suriname als Nederland is opgegroeid, gaat op onderzoek uit. Noni heeft veel liefde voor koken en heeft zelf verschillende successen behaald. En niet alleen als kok, maar ook als kookboekenschrijfster. Noni heeft naast haar successen, ook liefde voor haar afkomst. In de nieuwe serie Paramaribo Pepers reist ze door
Suriname, waar ze familieleden ontmoet, kennissen en ook onbekende mensen ontmoet, maar een ding hebben ze gemeen: Liefde voor de Surinaamse keuken.
Het is een serie dat de geschiedenis van
Suriname laat zien door middel van eten. Want niet elk ingrediënt is van oorsprong van
Suriname. Er zijn veel invloeden van onder andere Javanen, Hindoestanen, Afrikanen, Indianen en Chinezen.
De serie is te zien vanaf 11 mei om 19:20 op NPO2 bij de VPRO.
Klik hier voor meer informatie over
Paramaribo Pepers, of bekijk het laatste
TV nieuws