Nieuwsbericht
Paramaribo Pepers - Noni Kooiman deelt haar liefde voor de Surinaamse keuken in nieuwe serie

Noni Kooiman deelt haar liefde voor de Surinaamse keuken in nieuwe serie

Paramaribo Pepers

9-5-2024

| 761 x bekeken | 0 reacties
6
Gezamenlijk koken en gezamenlijk eten. Het is iets wat in de Surinaamse cultuur ontzettend belangrijk is. Verschillende specerijen worden gebruikt om de vele Surinaamse gerechten op smaak te brengen. Maar hoe komt het dat er in zoveel Surinaamse gerechten verschillende kruiden en specerijen worden gebruikt?

Noni Kooiman die zelf als kind in zowel Suriname als Nederland is opgegroeid, gaat op onderzoek uit. Noni heeft veel liefde voor koken en heeft zelf verschillende successen behaald. En niet alleen als kok, maar ook als kookboekenschrijfster. Noni heeft naast haar successen, ook liefde voor haar afkomst. In de nieuwe serie Paramaribo Pepers reist ze door Suriname, waar ze familieleden ontmoet, kennissen en ook onbekende mensen ontmoet, maar een ding hebben ze gemeen: Liefde voor de Surinaamse keuken.

Het is een serie dat de geschiedenis van Suriname laat zien door middel van eten. Want niet elk ingrediŽnt is van oorsprong van Suriname. Er zijn veel invloeden van onder andere Javanen, Hindoestanen, Afrikanen, Indianen en Chinezen.

De serie is te zien vanaf 11 mei om 19:20 op NPO2 bij de VPRO.

Klik hier voor meer informatie over Paramaribo Pepers, of bekijk het laatste TV nieuws
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Meer nieuws