Uitzending
Op1 - Beiroet

Beiroet

Op1

14-8-2020

| 262 x bekeken | 0 reacties
5
Een speciale extra uitzending in het teken van de landelijke Actiedag Giro555 voor Beiroet. Vorige week dinsdag is de hoofdstad van Libanon getroffen door een zware explosie. Een explosie die aan ruim 200 mensen het leven kostte en die in een klap 300.000 mensen dakloos maakte. Samen met Giro555 vragen we uw steun voor de hulpverlening aan de zwaar getroffen Libanese bevolking. Hoe het land eraan toe is en wat onze hulp kan bijdragen, daarover praten Sophie Hilbrand en Charles Groenhuijsen. Dat doen zij met onder andere Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking en oud inwoonster van Beiroet: Sigrid Kaag. Zij werkte als speciaal VN-gezant jarenlang in de Libanese hoofdstad.

Met Midden-Oostendeskundige Farah Bazzi en oud-correspondent in het Midden-Oosten Sander van Hoorn bespreken we hoe het land er voor deze explosie aan toe was en waarom onze hulp nu zo hard nodig is.

Garance Reus is Actievoorzitter van Giro 555. Zij vertelt namens de samenwerkende hulporganisaties wat zij kunnen doen van het geld dat wordt ingezameld.

Presentator Danny Ghosen reisde speciaal voor ons af naar zijn geboortestad en laat ons indrukwekkende beelden zien vanuit een toegetakeld Beiroet.

Ook te gast zijn Rosalyn Saab en Sara Jaber. Zij zijn allebei van Libanese afkomst en hebben nog veel familie in en rond Beiroet.

In deze uitzending van Op1 waren Danny Ghosen en Sander van Hoorn te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel Beiroet werd uitgezonden op vrijdag 14 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee