Uitzending
Op1 - 13-8-2020

13-8-2020

Op1

339 x bekeken | 0 reacties
5
Minister Hugo de Jonge lanceerde van de week een plan om thuisquarantaine verplicht te stellen voor mensen die mogelijk besmet zijn met corona, op straffe van flinke boetes. In de Tweede Kamer kreeg hij zware kritiek, de minister moet terug naar de tekentafel. Maar het plan is nog niet van de baan. MKB-voorzitter Jacco Vonhof vreest dat vooral kleine ondernemingen door de omstreden maatregel failliet zullen gaan, nu er een tweede golf in aantocht is.

Patricia Bruijning, epidemioloog van het UMC Utrecht, denkt dat met genoeg ventilatie de middelbare scholen maandag prima weer open kunnen. Samen met Philomena Bluyssen, binnenmilieuspecialist van de TU Delft, gaat ze onderzoek doen op scholen. En hoe kijken schooldirecteur Maryse Knook en economiedocent Ton van Haperen naar de start van het schooljaar?

Zaterdag is het 75 jaar geleden dat Japan capituleerde en er een einde kwam aan de Tweede Wereldoorlog voor Nederlands-IndiŽ. Niet alleen krijgsgevangenen, ook vrouwen en kinderen zaten daar in de Japanse interneringskampen. Zo ook Thea Meulders. Zij zat als peuter drieŽnhalf jaar met haar moeder en zusje in een Jappenkamp. 75 jaar later vertelt ze haar verhaal op scholen.

Pianist Wibi Soerjadi blies in maart 50 kaarsjes uit in Disneyland Parijs. Het had de voorbode moeten zijn op een jaar vol verjaardagsconcerten en muziek, maar een inbraak en de coronacrisis veranderde alles. Inmiddels ziet de toekomst er voor Wibi een stuk rooskleuriger uit: dit weekend zit hij weer achter zijn vertrouwde vleugel.

In deze uitzending van Op1 waren Ton van Haperen en Wibi Soerjadi te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op donderdag 13 augustus door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee