Uitzending
Op1 - 31-5-2020

31-5-2020

Op1

566 x bekeken | 1 reacties
5
Speciale uitzending waarin we stilstaan bij de laatste aflevering van Frontberichten. Geertjan Lassche, documentairemaker en bedenker van het programma, schuift aan om te vertellen over zijn ervaring met frontberichten.

In Frontberichten hebben we verhalen gehoord van onder anderen de mensen bij wie veel coronapatiŽnten als eerste aankloppen: huisartsen Angela van Uden en Young-Kon Lambeck en spoedeisendehulparts Gor Khatchikyan. Ze zijn te gast.

In de gehandicaptenzorg werden patiŽnten niet altijd ziek, maar ze werden wel slachtoffer van de coronamaatregelen. Woonbegeleider Elsje Kuik vertelde in Frontberichten over de impact van de maatregelen op de inwoners van haar instelling. Ze vertelt erover.

Door het coronavirus stroomden de ziekenhuizen en intensive cares vol met patiŽnten. Dat lieten internist-intensivist Marco Goeijenbier, longarts Wouter van Geffen en arts interne geneeskunde Marissa Vive de afgelopen weken zien in Frontberichten.

Alleen al in Nederland zijn zesduizend mensen overleden aan het coronavirus. Miranda Morelli werkt in het mortuarium en zag het aantal doden oplopen. Als overledenenverzorger zorgt zij ervoor dat aan corona overleden patiŽnten het ziekenhuis op een waardige en veilige manier kunnen verlaten. Ze is te gast.

In Frontberichten werden ook de ervaringen getoond van de mensen die het beest dat corona heet misschien wel het meest in de bek hebben gekeken: de verpleegkundigen. Zij brachten de afgelopen tijd het grootste deel van hun dagen aan het bed van de patiŽnten door. Verpleegkundigen Cindy Gommans, Wouter van de Streek, Judith Kruizenga en Ellen Mulder vertellen over hun ervaringen in de ziekenhuizen en op de ic's.

In deze uitzending van Op1 was Geertjan Lassche te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op zondag 31 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie