Uitzending
Op1 - 30-5-2020

30-5-2020

Op1

421 x bekeken | 0 reacties
5
Vanavond doet NASA een nieuwe poging om de eerste commerciële bemande ruimtevlucht, de Crew Dragon van SpaceX, te lanceren naar ruimtestation ISS. Wetenschapsjournalist Anna Gimbrčre is te gast om te vertellen over de Crew Dragon en de moeilijkheden waar NASA mee te maken heeft gekregen rondom het ruimteschip.

Luchtvaartdeskundige Benno Baksteen is het zat dat de luchtvaart elke keer de schuld krijgt van de klimaatverandering. Hij gaat in gesprek met GroenLinks-kamerlid Suzanne Kröger. Zij wil de huidige coronacrisis juist aangrijpen om het aantal vluchten terug te dringen.

Presentatrice Anita Witzier brengt met haar programma 'Voor wie steek jij een kaarsje op?' een eerbetoon aan de mensen die overleden zijn aan het coronavirus. Ze reist door het land en gaat op zoek naar de mensen achter de statistieken. Wie waren deze zij? Hoe zag hun leven eruit, hoe gaan ze herinnerd worden en wie laten ze achter? Ze vertelt erover.

De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra reageert op de grote onrust in zijn land naar aanleiding van de dood van de Afro-Amerikaanse George Floyd. Hij kwam om het leven door ernstig politiegeweld. Veel Amerikanen protesteren al dagen. Ze eisen gerechtigheid voor Floyd en een einde aan het politiegeweld tegen zwarte Amerikanen.

Wat als het noodlot ineens toeslaat door een verkeersongeval, een ongelukkige val van de trap of een hersenbloeding? Dat liet de prijswinnende tv-serie 'Stuk' zien. De serie krijgt nu een vervolg op de radio. Waar we eerst meekeken in het revalidatiecentrum, horen we nu hoe het met de hoofdpersonen gaat als ze weer terug naar huis keren. Twee van hen schuiven aan: Daan Buringa en Basir Meijer zu Schlochtern.

Het leven zit vol onverwachtse gebeurtenissen, maar soms is de realiteit nog gekker dan een absurdist als Ronald Snijders zou kunnen bedenken. Hij bekijkt het coronanieuws van de afgelopen weken door zijn absurdistische bril.

In deze uitzending van Op1 waren Anita Witzier, Anna Gimbrere, Benno Baksteen, Pete Hoekstra en Ronald Snijders te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op zaterdag 30 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie