Uitzending
Op1 - 28-5-2020

28-5-2020

Op1

492 x bekeken | 0 reacties
5
'Gooi ramen en deuren open.' Dat is de beste manier om je te beschermen tegen het coronavirus, volgens Daniel Bonn van de Universiteit van Amsterdam. Hij onderzocht hoe het coronavirus zich binnenshuis gedraagt en vertelt daar vanavond alles over.

Met minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus blikken we vooruit op de heropening van de horeca op aankomende maandag, 1 juni. Hoe denkt de minister de orde te kunnen handhaven als de terrassen weer open zijn? En hoe zit het eigenlijk met de ondermijning, tot voor kort de grootste bedreiging van de rechtsstaat? Had de Mocro Maffia vrij spel tijdens de coronacrisis?

Onno Hoes van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) voorziet een verschuiving van de stad naar het platteland nu we massaal thuiswerken. Sonja Meijerink is directeur van het software bedrijf Typeqast, dat deze maand vanwege het thuiswerken de kantoorhuur zelfs heeft opgezegd.

Kunnen we komende zomer op vakantie? Correspondent Tijn Sadée nam een voorproefje en reisde door een totaal verlaten Europa.

Na een adembenemend bezoek aan een gesloten Keukenhof, neemt Omroep MAX-directeur Jan Slagter ons dit keer mee naar het Paleis op de Dam, het officiële ontvangstpaleis van koning Willem-Alexander. Samen met conservator Alice Taatgen laat hij imposante zalen, indrukwekkende schilderijen, en bijzonder meubilair van Lodewijk Napoleon zien. Jan Slagter praat over dit unieke inkijkje in het paleis, dat al jaren een grote rol speelt in onze vaderlandse historie.

In deze uitzending van Op1 waren Jan Slagter en Onno Hoes te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op donderdag 28 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie