Uitzending
Op1 - 20 februari 2020

20 februari 2020

Op1

20-2-2020

| 663 x bekeken | 0 reacties
5
Carnaval is meer dan alleen verkleden en veel drinken. Daar zijn kamerleden Thierry Aartsen, Lilianne Ploumen en Martijn van Helvert het over eens. Ze zijn te gast, samen met professor Herman Pleij, emeritus-hoogleraar middeleeuwse letterkunde, om te praten over het maatschappelijk belang van het feest, dat komend weekend weer losbarst. Ook Prins Mienus XIV van Kaaiendonk en Prins Bwoot van Banaonblussersrijk schuiven aan.

Er klopt niets van de stikstofcijfers volgens de boeren die gisteren weer naar Den Haag trokken. Ze brachten alternatieve cijfers uit, waaruit blijkt dat niet zij, maar het verkeer de boosdoener is. Hebben ze gelijk en moet het beleid nu op de schop? Politiek verslaggever Joost Vullings en CDA-kamerlid Jaco Geurts zijn te gast. Geurts is voormalig varkenshouder en werd gisteren nog uitgejouwd door zijn eigen boerenachterban.

Gisteren was het de beurt aan imam Suhayb Salam om zijn al-Fitrahmoskee te verdedigen in de Kamer. De parlementaire onderzoekscommissie onderzoekt of er sprake is van buitenlandse invloed op onder andere zijn moskee. Imam Salam is te gast.

In deze uitzending van Op1 waren Herman Pleij, Joost Vullings en Lilianne Ploumen te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma en Hugo Logtenberg. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 20 februari 2020 werd uitgezonden op donderdag 20 februari door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie