Uitzending
Op1 - 2 mei 2020

2 mei 2020

Op1

2-5-2020

| 597 x bekeken | 0 reacties
5
Het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames daalt, dus kan de reguliere zorg weer mondjesmaat op gang komen. Neuroloog Edo Arnoldus, kinderarts Frederique Hofstede en huisarts Robbert Keppel bedenken hiervoor creatieve oplossingen. Ze doen een gezamenlijke oproep: mijd geen zorg.

Linda van Beest is boos op Buitenlandse Zaken. Haar ouders zouden de reis van hun leven gaan maken: een cruise van 31 dagen vanuit Florida, via de Cariben naar de Canarische Eilanden. Door de coronauitbraak konden ze niet van boord en werd de droomreis een nachtmerrie. Haar moeder is inmiddels overleden aan corona.

Het is alweer ruim een week geleden dat de beruchte beslissing door de KNVB werd genomen: geen landskampioen, geen promotie en geen degradatie. Die beslissing houdt de gemoederen flink bezig. Bureau Sport-presentatoren Frank Evenblij en Erik Dijkstra hebben een ludiek plan bedacht om de competities alsnog uit te spelen. Ze vertellen erover.

Philip de Groot is één van de 'kinderen van Truus', hij is als joods kind uit Duitse handen gebleven door Truus Wijsmuller. Zij redde voor en tijdens de oorlog zo'n 10.000 joodse kinderen. In de documentaire 'De kinderen van Truus' staan de geredde kinderen van deze verzetsheldin centraal. Hij is te gast, samen met documentairemakers Jessica van Tijn en Pamela Sturhoofd.

Formule 1-fans verheugden zich er al maanden op: na 35 jaar weer een grand prix op Zandvoort. Maar morgen géén ronkende motoren en geen excellerende Max Verstappen. Om troost te bieden, zendt de NOS een special uit over de grand prixs op Zandvoort door de jaren heen. NOS Sport-presentator Dione de Graaff en Formule 1-coureur Jan Lammers vertellen erover.

Tot ieders verrassing is er gisteren een pandajong geboren in Ouwehands Dierenpark. José Kok is de verzorger en weet alles van de toestand van moeder en kind. Ze laat de eerste beelden van de pandababy zien.

In deze uitzending van Op1 waren Dione de Graaff, Frank Evenblij, Jan Lammers en Max Verstappen te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 2 mei 2020 werd uitgezonden op zaterdag 2 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie