Uitzending
Op1 - 28 april 2020

28 april 2020

Op1

28-4-2020

| 1154 x bekeken | 0 reacties
4
Morgen worden de eerste coronamaatregelen voorzichtig versoepeld. Kinderen mogen weer georganiseerd sporten en zeventigplussers kunnen weer bezoek ontvangen. Om in de toekomst nieuwe pieken op de intensive care op te vangen, moet het aantal bedden structureel omhoog. Ic-arts en voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care Diederik Gommers vertelt hoe hij dat voor elkaar wil krijgen.

De stilstand van de samenleving leidt ook tot reflectie. Wat voor samenleving willen we zijn nŠ de coronacrisis? GroenLinks-leider Jesse Klaver presenteert vandaag alvast zijn manifest Solidaire Samenleving met vijf voorstellen.

Binnenblijven en anderhalve meter afstand houden lijkt moeilijker te worden nu de coronamaatregelen al ruim zes weken duren en het einde is nog niet in zicht. Er wordt veel zelfdiscipline geŽist. Filosoof en oud-Denker des Vaderlands Marli Huijer is expert op het gebied van zelfdiscipline en heeft tips om het makkelijker te maken.

Al jaren achtervolgt een twijfelachtige reputatie de grote Amerikaanse techbedrijven Google en Apple. Nu slaan de twee techgiganten de handen ineen en maken samen de onderliggende techniek voor corona-apps. Is dit de ommekeer? Huib Modderkolk, onderzoeksjournalist bij De Volkskrant, schuift aan.

Het is nu al druk in vakantiewoningen in Nederland, dat zal deze zomer alleen maar toenemen is de verwachting. Verre vakantiereizen zitten er voorlopig niet in, dus blijven we massaal in eigen land. AD-columnist Nynke de Jong en historicus Maarten van Rossem vertellen over de voordelen en voorkeuren.

In deze uitzending van Op1 waren Jesse Klaver, Maarten van Rossem en Nynke de Jong te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 28 april 2020 werd uitgezonden op dinsdag 28 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie