Uitzending
Op1 - 1 mei 2020

1 mei 2020

Op1

1-5-2020

| 681 x bekeken | 0 reacties
5
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) onderzoekt of het coronavirus bij sommige kinderen een zeldzame en heftige ontstekingsreactie veroorzaakt. De afgelopen week zijn in een aantal landen enkele gevallen bekend geworden. Ook in Nederland zijn er kinderen op de intensive care beland met dit ziektebeeld. Kinderarts-immunoloog Emmeline Buddingh van het LUMC vertelt wat we tot nu toe weten over dit onbekende ziektebeeld.

De Democratische presidentskandidaat Joe Biden ontkende vandaag dat hij in 1993 een medewerkster van hem heeft aangerand. Wat doet deze aantijging met de strijd tussen hem en Trump? Amerika-deskundige Eelco Bosch van Rosenthal praat ons bij.

Tv-legendes Gerard Cox, Peter Faber, Willibrord Frequin en Barrie Stevens reisden voor een tweede seizoen van 'Beter Laat Dan Nooit' af naar Midden- en Zuid-Amerika. Ze ontdekten samen met reisleidster Katja Schuurman onder andere Suriname, BraziliŽ en Mexico. En ze waren net op tijd terug voor de coronacrisis losbarstte. Het viertal is te gast.

Wiskundige Bert Slagter is expert 'complexe systemen' en dook daarom diep in de cijfers achter de aanpak van het coronavirus. Slagter mist een duidelijk verhaal over de huidige aanpak van het kabinet. Volgens moeten we nu met een nog strengere lockdown het reproductiegetal naar beneden brengen en daarna op grote schaal gaan testen, tracen en isoleren. Hij is te gast. Eigenlijk zou Jeangu Macrooy nu middenin een theatertour zitten. En uitkijken naar de eerste repetitie voor het Eurovisie Songfestival (ESF) volgende week. Maar zoals bekend, het virus stak daar een stokje voor. Vandaag verscheen een bloedmooie versie van zijn Songfestival-nummer 'Grow', live voor een leeg Concertgebouw. Jeangu vertelt over de afgelasting van het ESF, over optreden voor lege zalen, maar ook over nieuwe plannen en over zijn rol in 'Europe Shine a Light', het alternatieve Songfestival op 16 mei.

In deze uitzending van Op1 waren Barrie Stevens, Eelco Bosch van Rosenthal, Gerard Cox, Peter Faber en Willibrord Frequin te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 1 mei 2020 werd uitgezonden op vrijdag 1 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie