Uitzending
Op1 - 29 april 2020

29 april 2020

Op1

29-4-2020

| 379 x bekeken | 0 reacties
4
SP-leider Lilian Marijnissen maakt zich boos: het tekort aan beschermingsmiddelen in verzorgings- en verpleeghuizen wordt maar niet opgelost, terwijl de zorgverlening gewoon doorgaat. Zorgmedewerkers voelen zich daardoor onveilig. Ze is te gast.

Specialist ouderengeneeskunde en OMT-lid Nienke Nieuwenhuizen roept minister Hugo de Jonge op om voorzichtig te zijn met het openstellen van verpleeghuizen. Ze pleit voor een landelijk protocol voordat de deuren weer, mondjesmaat, open kunnen, zodat verdere verspreiding van het coronavirus in die zorgsector een halt toegeroepen kan worden.

De Britse premier Boris Johnson is sinds maandag weer aan het werk, nadat hij op de intensive care is behandeld voor besmetting met het coronavirus. Het aantal besmettingen en overleden personen is ontzettend hoog in het Verenigd Koninkrijk, en de problemen zijn nog lang niet voorbij. Hoe gaat Johnson deze crisis aanpakken? En goed nieuws: de 55-jarige Boris is voor de zesde keer vader geworden. Verenigd Koninkrijk-correspondent Suse van Kleef praat ons bij.

Toen Epke Zonderland in 2012 als eerste Nederlandse turner een gouden medaille won op de Olympische Spelen, waren het niet alleen de drie vluchtelementen Cassina, Kovacs en Kolman waar heel het land over sprak. Het was zeker ook het commentaar van Hans van Zetten. De uitspraak 'hij staat' kreeg ineens een heel andere dimensie. Zijn biografie die vrijdag verschijnt, draagt dan ook de legendarische woorden: Hij Staat. Hans van Zetten schuift aan.

Na jaren te hebben gewerkt in Nederland en Duitsland, lonkte voor voetbaltrainer Gertjan Verbeek vorige zomer een groot avontuur aan de andere kant van de wereld. Hij werd trainer van Adelaide United, een club actief op het hoogste niveau van AustraliŽ. Het leven down under, samen met zijn vrouw en driejarige dochter, beviel uitstekend. Maar het coronavirus sloeg AustraliŽ niet over. Voor Verbeek betekent dit een voorlopig, en misschien zelfs een definitief, afscheid van Adelaide.

In deze uitzending van Op1 waren Gertjan Verbeek, Hans van Zetten en Lilian Marijnissen te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 met de titel 29 april 2020 werd uitgezonden op woensdag 29 april door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie