Uitzending
Op1 - 5-5-2020

5-5-2020

Op1

693 x bekeken | 0 reacties
5
Politiek commentator bij EenVandaag Joost Vullings praat ons bij over de versoepelingen van de coronamaatregelen die premier Mark Rutte morgen zal aankondigen. Het land snakt naar versoepelingen en ondernemers willen zo snel mogelijk weer aan de slag.

75 jaar geleden rijden Canadese tanks het dorpje Wezep binnen. De dertienjarige Jan Terlouw viert samen met zijn buren, vrienden en ouders dat ze éindelijk bevrijd zijn van de Duitse bezetters. Een dag die hij nooit zal vergeten. De oud-D66 politicus is te gast.

Het is misschien wel de heftigste uitzending uit de geschiedenis van het programma 'Gestalkt'. Bianca werd jarenlang op gruwelijke wijze geterroriseerd door haar ex-vriend Ruud en raakte alles kwijt. Ze vertelt samen met advocaat Peter Schouten haar verhaal.

Minister van Buitenlandse Handel Sigrid Kaag hield vandaag de Van Randwijk-lezing die elk jaar op Bevrijdingsdag wordt gehouden. Normaal gesproken vanuit een volle St. Jacobskerk in Vlissingen, maar door het coronavirus vanuit een lege Oranjemolen. Ze roept op tot internationale solidariteit en waarschuwt voor toenemend antisemitisme. Sigrid Kaag is te gast.

Een concreet plan voor Nederland om uit de intelligente lockdown te komen is er nog niet. Ook in andere landen zoeken regeringen moeizaam naar een exit-strategie. Hoogleraar infectieziektemodellering Sake de Vlas en infectieziektemodelleur Luc Coffeng vertellen wat er gebeurt als we bijvoorbeeld alles open zouden gooien én komen met een eigen strategie.

In deze uitzending van Op1 waren Jan Terlouw en Joost Vullings te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op dinsdag 5 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie