Uitzending
Op1 - 7-5-2020

7-5-2020

Op1

626 x bekeken | 0 reacties
5
De Tweede Kamer is vanochtend bijgepraat in de technische briefing van Jaap van Dissel (RIVM), en daaropvolgend debatteert Den Haag over de versoepelingen die het Kabinet heeft aangekondigd. Politiek verslaggever Barbara Rijlaarsdam volgt het debat en bespreekt het na.

Nu de intelligente lockdown wordt versoepeld, speelt voor veel ondernemers de vraag: mogen we weer open, en zo ja, hoe? Minister van Economische Zaken Eric Wiebes vertelt hoe hij dat voor zich ziet.

We kunnen binnenkort weer rijlessen volgen, naar de kapper en op het terras zitten, maar niet binnen sporten. Tot frustratie van eigenaren van sportscholen en fitnesscentra, zoals Noura El Ayachi en Arie Boomsma. Want dichtblijven tot 1 september is financieel een aanslag voor hen, maar trainen is ook essentieel bij het opbouwen en onderhouden van weerstand tegen het virus.

Kunnen we deze zomer nog op vakantie? General Manager TUI Nederland, Arjan Kers, opende al een paar van zijn kantoren, maar wanneer gaat hij weer vliegen? En is het mogelijk om een vakantie te boeken? Hij is te gast.

De belangrijkste journalistieke prijs ter wereld - de Pulitzer Prize - is dit jaar gewonnen door een Nederlander. Christiaan Triebert won samen met zijn collega's van The New York Times de prijs voor internationale verslaggeving. In een reeks van acht verhalen legden zij bloot hoe Rusland verantwoordelijk is voor tientallen burgerslachtoffers in SyriŽ. Triebert is te gast.

In deze uitzending van Op1 was Arie Boomsma te gast. De presentatie was in handen van Carrie ten Napel, Charles Groenhuijsen, Erik Dijkstra, Sophie Hilbrand, Giovanca Desire Ostiana, Sander Schimmelpenninck, Tijs van den Brink, Willemijn Veenhoven, Welmoed Sijtsma, Hugo Logtenberg, Fidan Ekiz en Jeroen Pauw. Deze uitzending van het programma Op1 werd uitgezonden op donderdag 7 mei door AVROTROS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie