Uitzending
NOVA - 5-10-2009

5-10-2009

NOVA

707 x bekeken | 0 reacties
8
Kritiek op koningshuis van 'binnenuit'
Het pleidooi van de voorzitter van de Bond van Oranjeverenigingen, dat prins Willem-Alexander zich moet terugtrekken uit het vastgoedproject op het Mozambikaanse schiereiland Machangulo, kritiek op de verhoging van de toelages van de leden van het Koninklijk Huis, Ún de kritiek op de zogenaamde Guernsey-route, de omstreden sluiproute via het belastingparadijs Guernsey: het koningshuis ligt onder vuur. De Bond van Oranjeverenigingen vindt dan ook dat er een inhoudelijk debat moet komen in de Tweede Kamer over de kosten van het koninghuis. NOVA was zaterdag bij het jaarcongres van de Bond van Oranjeverenigingen en spreekt met voor- en tegenstanders van het koningshuis.

Op zoek naar overlevenden in Padang
Afgelopen weekend is er nog flink gezocht naar overlevenden van de aardbeving op Sumatra in de havenstad Padang en omstreden. NOVA-correspondent Hans Jaap Melissen maakte een reportage over de zoektocht.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 5 oktober door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie