Uitzending
NOVA - 29-1-2010

29-1-2010

NOVA

873 x bekeken | 0 reacties
8
Verzet tegen intensieve veehouderij
De grenzen aan de groei van intensieve veehouderijen in Brabant lijken bereikt. Nadat het burgerinitiatief Megastallen Nee er vorig jaar zomer al in slaagde om 33.000 handtekeningen in te zamelen, wil nu ook het provinciebestuur de ontwikkeling van megastallen in Brabant tegengaan.

Blair heeft geen spijt van inval Irak
Zeven jaar na de inval in Irak en bijna drie jaar nadat Blair als premier plaats maakte voor Gordon Brown, moet hij zich vandaag verantwoorden voor de Irak-commissie van sir John Chilcot. Blair was de belangrijkste bondgenoot van de vorige Amerikaanse president George W. Bush. Maar spijt van de inval heeft Blair niet. Tot ergernis van veel Britten die het de grootste miskleun van het Britse buitenlandbeleid in decennia noemen.

Crisis kan zo weer gebeuren
Een internationale kredietcrisis kan volgens de voormalige voorzitter van de Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM), Arthur Docters van Leeuwen zo weer gebeuren, als fundamentele aanpassingen in het financiŽle systeem uitblijven. Het toezicht op de banken, vooral in de Verenigde Staten, moet volgens hem veel strakker.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 29 januari door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!