Uitzending
NOVA - 1-2-2010

1-2-2010

NOVA

748 x bekeken | 0 reacties
8
Marco Kroon nog steeds verdachte
Kapitein Marco Kroon ontkent de beschuldigingen aan zijn adres. De militair wordt beschuldigd van drugs- en wapenbezit. Volgens zijn advocaat Geert Jan Knoops is Kroon, nadat hij is onderscheiden met de Militaire Willems-Orde, meerdere keren bedreigd. Kroon wil onderzoeken of er een verband bestaat tussen de dreigementen en de huidige beschuldigingen, die volgens zijn advocaat mede gebaseerd zijn op anonieme bronnen.

Wellink voor commissie-De Wit
Vandaag verscheen Nout Wellink, president van De Nederlandsche Bank (DNB), voor de parlementaire commissie-De Wit die de oorzaken van de kredietcrisis onderzoekt. Sinds de start van de commissie op 18 januari jongstleden, is er regelmatig kritiek geuit op de rol van Wellink en DNB. Vandaag kreeg de DNB-president de kans om deze kritiek te weerleggen. Hij stelde dat DNB al vroeg heeft gewaarschuwd voor de grote risico's die banken namen.

Wat maakt de Franse identiteit?
Stokbrood, alpinopet of camembert: symbolen waar geen Fransman zich meer in herkent. De Franse president Sarkozy vond het tijd om een debat te starten over de Franse identiteit. Op een speciale website kunnen de burgers van Frankrijk antwoord geven op de vraag: Wat betekent het voor u om Frans te zijn? NOVA reist af naar het hart van Frankrijk om te onderzoeken wat de Fransen bindt.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 1 februari door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Geert-Jan Knoops. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie