Uitzending
NOVA - 27-1-2010

27-1-2010

NOVA

704 x bekeken | 0 reacties
8
Catastrofale problemen met politiecomputers
De problemen afgelopen week met de politiecomputers zijn zo groot dat het gewone politiewerk vastloopt. 'Er is sprake van een ernstige crisissituatie', staat in een vertrouwelijke brief aan de ICT-afdeling van de politie. De problemen hebben zelfs 'catastrofale vormen' aangenomen.

Aanpassing pensioenstelsel nodig
Werknemers kunnen niet meer uitgaan van de zekerheid dat ze 70 procent van hun salaris als pensioen ontvangen op 65-jarige leeftijd. Om het pensioenstelsel overeind te houden, moeten werkgevers en werknemers de ambities omlaagschroeven en uitgaan van een lagere uitkering en/of hogere uittreedleeftijd. Dat staat in het advies van de commissie Toekomst-bestendigheid aanvullende pensioenregelingen. Commissie-voorzitter Kees Goudswaard geeft tekst en uitleg in de studio.

Steun Afhanistan-missie neemt af
Morgen start in Londen de grote Internationale Afghanistan Conferentie. Amerika wil dat Europa meer gaat doen om Afghanistan te ondersteunen, vooral meer soldaten sturen. Maar de steun van de publieke opinie in Europa voor de oorlog neemt steeds meer af. NOVA peilt de stemming in Engeland, Duitsland en Frankrijk.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 27 januari door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie