Uitzending
NOVA - 2-2-2010

2-2-2010

NOVA

1084 x bekeken | 0 reacties
8
Gestolen cd leidt tot veel commotie
Mag de staat zaken doen met een crimineel? Duitsland vindt van wel en Angela Merkel zal er alles aan doen om een cd-rom in handen te krijgen met illegaal verkregen informatie over Duitsers die via Zwitserland de belasting zouden hebben ontdoken. Ze is bereid de gevraagde prijs van 2,5 miljoen euro te betalen. In Duitsland leidt die beslissing inmiddels tot een fel debat. Ook Nederland is ge´nteresseerd in de gegevens. NOVA peilt de meningen.

Op campagne met Alexander's angels
Een paar jaar geleden was D66 nog op sterven na dood en twijfelde de partij openlijk aan het bestaansrecht. Maar alles is nu geheel anders. D66 is springlevend en partijleider Alexander Pechtold zeer populair. Zijn partij doet in vrijwel alle gemeenten mee en bij de zes grootste steden staat bovenaan de lijst een vrouw. Alexander's Angels worden ze al genoemd.

Voorhoeve over zijn dubbellidmaatschap
Voormalig VVD-leider Joris Voorhoeve is lid geworden van D66. Hij vindt deze partij veel positiever over internationale samenwerking dan de VVD, waar hij overigens ook lid van blijft. Voorhoeve, tegenwoordig lid van de Raad van State, reageert in NOVA.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 2 februari door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Joris Voorhoeve. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie