Uitzending
NOVA - 3-2-2010

3-2-2010

NOVA

1114 x bekeken | 0 reacties
8
Commissie-De Wit buigt zich over ABN Amro
Bij de parlementaire commissie-De Wit stond de dag in het teken van ABN Amro. De commissie doet onderzoek naar de oorzaken van de economische crisis en vandaag verschenen meerdere (oud-)topmannen van de bank voor de commissie. Ook oud-bestuursvoorzitter Rijkman Groenink werd vandaag gehoord. Hij uitte onder andere zijn twijfels over de rol van De Nederlandsche Bank bij de overname van ABN Amro.

Buikvet: goed voor je hart
Het afgelopen jaar zijn in het Erasmus Medisch Centrum patiŽnten na een hartinfarct behandeld met nieuwe, unieke behandeling. Met behulp van liposuctie wordt vetweefsel uit de buik van de patiŽnt gehaald. Hier worden stamcellen uit gefilterd die vervolgens in het hart van de patiŽnt worden gespoten. Hier blijken ze een reparatiefunctie te vervullen: de cellen herstellen het litteken dat op het hart achterblijft na een infarct. De nieuwe behandelmethode zorgt ervoor dat patiŽnt na behandeling vrijwel klachtenvrij is.

Besluit over getuigen zaak-Wilders
De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag een besluit genomen over de getuigen die mogen worden gehoord in het proces tegen Geert Wilders. De PVV-leider wordt vervolgd wegens haatzaaien, discriminatie en groepsbelediging. Wilders wilde achttien getuigen horen, waaronder Mohammed B., de moordenaar van Theo van Gogh. De rechter besliste vandaag dat drie van de achttien getuigen mogen worden gehoord. Mohammed B. wordt niet opgeroepen als getuige. Ook acht de rechtbank zich bevoegd om de parlementariŽr te vervolgen, ondanks de bezwaren hiertegen van de advocaat van Wilders, Bram Moszkowizc.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 3 februari door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie