Uitzending
NOVA - 25-1-2010

25-1-2010

NOVA

795 x bekeken | 0 reacties
8
Voetbalclub Haarlem failliet
HFC Haarlem, de ruim 120 jaar oude Haarlemse voetbalclub, is failliet. Haarlem kon niet aan zijn betalingsverplichtingen voldoen en vroeg daarom twee weken geleden surseance van betaling aan. Pogingen de club te redden bleken niet voldoende. Veel voetbalclubs uit de Eerste Divisie hebben het financieel zwaar en sommigen pleiten dan ook voor een totale sanering van de Eerste Divisie. NOVA maakt een rondje langs de velden.

De kilometerheffing: Van Woerkom reageert
Ruim 140.000 mensen vulden tot nu toe de ANWB-enquête over de kilometerheffing in. Minister Eurlings (Verkeer, CDA) gaf vrijdag te kennen dat hij zijn beslissing over het rekeningrijden zal laten afhangen van de uitkomst van de enquête. Dat kwam hem op een storm van kritiek te staan. Naast de uitspraken van de minister worden ook de representativiteit en de kwaliteit van de enquête in twijfel getrokken. ANWB-directeur Guido van Woerkom reageert in de studio op de commotie.

Zwerfjongeren voelen zich op straat veiliger
Zwerfjongeren voelen zich veiliger op straat dan in een beschermde omgeving, zoals bij een pleeggezin of thuis. Thuis gebruiken ze bovendien aanzienlijk meer drank en drugs dan op straat, zo blijkt uit onderzoek. NOVA volgde diverse (ex-)zwerfjongeren die aan het onderzoek meededen; een uitgebreide reportage.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 25 januari door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Guido van Woerkom. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee