Uitzending
NOVA - 20-1-2009

20-1-2009

NOVA

844 x bekeken | 0 reacties
6
Obama 44e president van de VS
Zeven op de tien Amerikanen denken dat de droom van Martin Luther King vandaag echt is uitgekomen. Want vandaag zal Barack Obama worden ingezworen als de 44e president van de Verenigde Staten. De hele dag staat Washington in het teken van de festiviteiten waarvoor miljoenen Amerikanen zijn afgereisd naar de hoofdstad. De eed die Obama aflegt, luidt: 'Ik zweer plechtig dat ik trouw de taken van de president zal uitvoeren, en zo goed als ik kan de grondwet in stand zal houden, zal beschermen en verdedigen.' Hij doet dat met zijn hand op dezelfde bijbel die Abraham Lincoln gebruikte bij de beŽdiging in 1861. Na het afleggen van de eed volgt de inauguratie-toespraak van Obama. De inhoud van die langverwachte speech is nog strikt geheim. Daarna volgt de afscheidsceremonie van George W. Bush. NOVA doet uitgebreid verslag van alle festiviteiten met reportages, live beelden, commentaar van correspondent Willem Lust ťn de visie van Joep.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 20 januari door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee