Uitzending
NOVA - 14-1-2009

14-1-2009

NOVA

740 x bekeken | 0 reacties
6
Nachtdienst in een ziekenhuis in Gaza
Het IsraŽlische leger heeft zijn offensief in Gaza vandaag voortgezet. Het leger bombardeerde smokkeltunnels tussen de Gazastrook en Egypte. In de straten van Gaza-stad leverde het leger slag met militante Palestijnen. Sinds het begin van de strijd zijn inmiddels bijna duizend mensen omgekomen. De ziekenhuizen liggen boordevol. In NOVA een reportage over een nacht in een ziekenhuis in Gaza. In de studio een gesprek met Mouin Rabbani, onafhankelijk Palestijns analist en eerder verbonden aan het Midden-Oosten programma van de International Crisis Group in Amman.

Wonen op het laagste punt van Europa
De Zuidplaspolder tussen Rotterdam, Gouda en Zoetermeer ligt 6,75 meter onder NAP. En ondanks de stijging van de zeespiegel kan er een nieuwbouwwijk gebouwd worden, zeggen gemeente en waterschap. Andere deskundigen zijn sceptisch.

Tuskegee airmen eregasten Obama
De eerste zwarte piloten van de Amerikaanse luchtmacht moesten vechten voor het recht voor hun land te mogen vechten. Ze hielpen Europa bevrijden maar moesten, eenmaal terug in eigen land, weer achter in de bus zitten. Het is een klein groepje mannen, inmiddels diep in de tachtig. En ze zijn eregast van Barack Obama bij zijn inauguratie aanstaande dinsdag. NOVA sprak met ťťn van hen: William Wheeler, druk bezig met de voorbereidingen voor de tocht naar Washington.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 14 januari door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee