Uitzending
NOVA - 16-1-2009

16-1-2009

NOVA

833 x bekeken | 0 reacties
8
Kabinet neemt noodmaatregelen crisis
De toestand is dramatisch, maar niet hopeloos. De wereldeconomie is in een crisis gestort en ook Nederland krijgt een tik. Vandaag kwam het kabinet met een serie noodmaatregelen om de economie te stimuleren. In de studio reageert hoogleraar overheidsfinanciŽn Flip de Kam.

Spanningen tussen Franse moslims en joden
De oorlog in Gaza leidt tot grote spanningen tussen de joden en moslims in Frankrijk. Sinds het begin van de IsraŽlische militaire operatie zijn er tientallen antisemitische incidenten gemeld. Synagoges hebben inmiddels politiebewaking. Saskia Dekkers bericht vanuit La Courneuse, een buitenwijk van Parijs.

Acht jaar ruzie met George Bush
Volgens George Bush is het aan hem te danken dat er na 11 september 2001 geen aanslagen meer zijn geweest in Amerika. Veel minder positief is het oordeel van Helen Thomas. Zij is de langstdienende Witte Huis-correspondent. Vanaf de eerste dag ging het mis tussen haar en Bush. NOVA sprak met Helen Thomas.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 16 januari door de VARA en de NPS. Te gast was Flip de Kam. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee