Uitzending
NOVA - 26-1-2009

26-1-2009

NOVA

989 x bekeken | 0 reacties
6
Wouter Bos over massaontslagen bij ING
7000 banen worden het komend jaar geschrapt om een besparing te bereiken van een miljard euro. Dat heeft bankverzekeraar ING bekend gemaakt. De ING-top gaat ook gebruikmaken van een nieuwe garantieregeling van de staat. Een gesprek met vice-premier en minister van FinanciŽn Wouter Bos. En een gesprek met de nieuwe topman van ING, Jan Hommen. In de studio reageert Roel Janssen, financieel journalist bij NRC Handelsblad.

BelgiŽ-route voor buitenlandse liefdes
Wie een geliefde van buiten Europa naar Nederland wil halen, loopt tegen steeds strenger geworden regelgeving aan. Omdat het in Nederland moeilijker is geworden om een verblijfsvergunning te krijgen, wijken hoe langer hoe meer stellen uit naar BelgiŽ en Duitsland. Want de Europese regels zijn een stuk soepeler.

Hoge schooluitval in voortgezet onderwijs
Het is een weinig opwekkend beeld: meer dan 50.000 jongeren hebben in het schooljaar 2006/2007 hun opleiding niet afgemaakt. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd rapport van de Wetenschappelijke Raad voor Regeringsbeleid (WRR). In de studio spreekt Pieter Winsemius van de WRR over mogelijke oplossingen. En NOVA bezoekt met hem ťťn van de scholen waar hij onderzoek heeft gedaan.

Presentatie: Tom Kleijn.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 26 januari door de VARA en de NPS. Te gast waren Wouter Bos, Pieter Winsemius, Jan Hommen en Roel Janssen. De presentatie was in handen van Tom Kleijn.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie