Uitzending
NOVA - 15-1-2009

15-1-2009

NOVA

773 x bekeken | 0 reacties
7
Invoering EPD niet uitvoerbaar
Het elektronisch patiëntendossier (EPD) kan dit jaar onmogelijk worden ingevoerd. Dat zeggen huisartsen die aan een proef voor de invoering meewerkten. Maar ook de KNMG, waarin huisartsen en specialisten verenigd zijn, vindt invoering dit jaar onwenselijk vanwege technische problemen en de privacy die nog niet voldoende is gewaarborgd. In de studio een reactie van de minister van Volksgezondheid Ab Klink.

Omstreden kunst onthuld
Het omstreden kunstwerk dat Europese Unie-voorzitter Tsjechië in de hal van een EU-gebouw in Brussel heeft laten plaatsen, is niet het werk van artiesten uit de 27 Europese lidstaten, maar van één Tsjechische kunstenaar en twee vrienden. Vandaag is het kunstwerk, in het bijzijn van honderden persmensen, onthuld.

Frost/Nixon in première
Een film over een interview, misschien wel het meest spraakmakende interview ooit: David Frost interviewt Richard Nixon. Een reeks legendarische gesprekken, gehouden drie jaar na het aftreden van Nixon. Van die confrontatie is nu een speelfilm gemaakt die vandaag in de Nederlandse bioscopen in première gaat.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 15 januari door de VARA en de NPS. Te gast was Ab Klink. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie