Uitzending
NOVA - 22-1-2009

22-1-2009

NOVA

885 x bekeken | 0 reacties
6
Ziekenhuis onderzoekt omstreden neuroloog
Het ziekenhuis Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede zou al veel eerder op de hoogte zijn geweest van problemen rond de neuroloog Ernst Jansen Steur. Jansen Steur is ernstig in opspraak gekomen omdat hij bij tientallen patiŽnten een foute diagnose heeft gesteld. Het ziekenhuis laat nu een extern onderzoek doen.

Minister van Middelkoop op het matje
Opnieuw is minister Eimert van Middelkoop (Defensie) in de problemen gekomen. Vandaag moet hij zich in de Tweede Kamer verantwoorden voor de uitlatingen die hij vorige week deed over de Nederlandse missie in Afghanistan. Het is niet de eerste keer dat Van Middelkoop met zijn uitspraken in de problemen komt.

Marc van Roosmalen over zijn toekomst
Apendeskundige Marc van Roosmalen werd in 2007 in BraziliŽ veroordeeld tot veertien jaar cel. De overheid betichtte hem van het stelen van genetisch materiaal uit het regenwoud en van het illegaal houden van apen. In hoger beroep werd zijn straf gereduceerd tot twaalf maanden. Van Roosmalen schreef een boek en kwam naar Nederland. Nova wachtte hem op Schiphol op en ging een dag met hem op pad.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 22 januari door de VARA en de NPS. Te gast was Marc van Roosmalen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee