Uitzending
NOVA - 10-1-2009

10-1-2009

NOVA

670 x bekeken | 0 reacties
6
Overheid breekt belofte aan illegale vrouwen
Illegale vrouwen die gedwongen worden tot prostitutie moeten zich kunnen melden bij de politie zonder angst voor uitzetting. Dat heeft de overheid beloofd. Maar de praktijk is anders: de vrouwen belanden in detentiecentra. Dat blijkt uit een rapport van mensenrechtenorganisatie Blinn dat het ministerie van Justitie komende week aangeboden krijgt.

Schilderij Beckmann naar Boijmans
Max Beckmann, de wereldberoemde Duitse expressionistische schilder vluchtte voor de nazi's naar Nederland. Hij woonde er tien jaar en knoopte een vriendschap aan met de familie Lütjens. Zijn schilderij van die familie geldt als een topstuk. Voor een vriendenprijs heeft het museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam het nu gekregen.

Iedereen op het ijs
Toeristen in Nederland verbazen zich al de hele week; want iedereen met schaatsen stond ook vandaag weer op het ijs. NOVA maakt een vrolijke impressie bij prachtig winterweer.

Presentatie: Tom Kleijn.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op zaterdag 10 januari door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Tom Kleijn.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie