Uitzending
NOVA - 9-1-2009

9-1-2009

NOVA

946 x bekeken | 0 reacties
6
Bestand IsraŽl en Hamas nog ver weg
De Veiligheidsraad heeft vannacht in een resolutie opgeroepen tot een 'direct en duurzaam staakt-het-vuren, gericht op het vertrek van IsraŽl uit Gaza'. Maar IsraŽl en Hamas trekken zich er voorlopig nog niets van aan. Het geweld gaat gewoon door. En in Nederland gaat de Tweede Kamer op de laatste dag van het Kerstreces in debat met minister Verhagen van Buitenlandse Zaken over de situatie in de Gaza-strook. De Nederlandse regering heeft zich tot nu toe nog niet kritisch uitgelaten over het geweld, terwijl verschillende politieke partijen eisen dat het kabinet zich veel kritischer opstelt tegenover IsraŽl. Het laatste nieuws, een verslag van correspondent Ankie Rechess en een gesprek met defensiedeskundige Ko Colijn.

Controle op illegale visvangst faalt volledig
De zeeŽn worden leeggevist, volgens een rapport van de Europese Commissie. Controle is er nauwelijks, de pakkans is minimaal en de boetes zijn absurd laag. Maar de vissers zien dat anders. Zij vangen meer schol dan ze mogen meenemen, en dat betekent dat kostbare vis dood overboord moet worden gezet. De regelzucht helpt geen steek en doet pijn aan het eerlijke vissershart. Wie heeft er gelijk? Nova gaat mee op inspectie met de Kustwacht.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 9 januari door de VARA en de NPS. Te gast was Ko Colijn. De presentatie was in handen van Clairy Polak en Ferry Mingelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie