Uitzending
NOVA - 8-1-2009

8-1-2009

NOVA

811 x bekeken | 0 reacties
6
Gevechten in Gaza gaan onverminderd door
IsraŽl is vandaag, op de dertiende dag van het offensief in Gaza, beschoten met raketten vanuit Libanon. Bij de aanval raakten twee mensen lichtgewond. IsraŽl vuurde uit vergelding vijf artilleriegranaten af op Libanon. De Egyptische president Mubarak heeft de IsraŽlische premier Olmert uitgenodigd voor direct overleg over een Egyptisch-Frans voorstel voor een bestand in de Gazastrook. IsraŽl liet al weten akkoord te zijn met 'de principes. van het bestand. In de studio reageert de IsraŽlische ambassadeur Harry Kney-Tal.

Eindelijk: NK Marathon op natuurijs
Voor het eerst in dertien jaar vindt er vandaag een Nederlands Kampioenschap Marathon op natuurijs plaats. Dit keer op de Oostvaardersplassen, nabij Lelystad. NOVA toog in alle vroegte naar Lelystad om de voorbereidingen voor dit evenement, waar honderden mensen aan meededen, vast te leggen.

Frankrijk vertrouwt op kerncentrales
De gasruzie tussen OekraÔne en Rusland maakt weer duidelijk hoe kwetsbaar de Europese energievoorziening is. Frankrijk, een land zonder eigen olie- en gasvoorraden, heeft al zijn kaarten gezet op kernenergie. Publiek debat is er niet, de Fransen vinden het doodnormaal.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 8 januari door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie