Uitzending
NOVA - 12-6-2006

12-6-2006

NOVA

789 x bekeken | 0 reacties
6
Laetitia Griffith over inburgeren
Ze verruilde haar plek in de Amsterdamse gemeenteraad begin deze maand voor het VVD-Kamerlidmaatschap. Behalve aandacht voor haar overstap een gesprek met Laetitia Griffith over de nieuwe Inburgeringswet: zesduizend allochtone Nederlanders moeten - als de wet er komt - vanaf 1 januari een examen afleggen. Wie zakt wordt gekort op uitkering of beboet. De Kamer debatteerde er vandaag over, NOVA/Den Haag Vandaag doet verslag.

Inburgeringsdocenten op cursus
Dat er ook voor inburgeringsleraren nog heel wat valt te leren, ervoeren de docenten die onlangs als leerling naar Marokko en Turkije werden gestuurd. Tot schrik van de ervaren docenten ontdekten ze hoe moeilijk inburgeren is. De film die ervan gemaakt is gaat nu als een lopend vuur rond in de inburgeringswereld. Een reportage.

De Wereld in anderhalve minuut
Tijdens het WK biedt NOVA u in de Wereld in anderhalve minuut een overzicht van het belangrijkste wereldnieuws, waardoor u temidden van alle WK-gekte op de hoogte blijft van wat er nog meer gebeurt.

Presentatie: Jeroen Pauw.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 12 juni door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Laetitia Griffith. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie