Uitzending
NOVA - 13-6-2006

13-6-2006

NOVA

838 x bekeken | 0 reacties
6
Deventer moordzaak
NOVA is tijdens het WK de uitvalsbasis voor ander nieuws. En dat nieuws wordt vanavond besproken met strafrechtadvocate Inez Weski. Het OM besloot vandaag dat er geen nieuw onderzoek komt naar de Deventer moordzaak. De fiscaal-jurist Ernest Louwes blijft voor justitie de dader van de moord, bijna zeven jaar geleden, op de rijke weduwe Jacqueline Wittenberg-Willemen. In NOVA Maurice de Hond, de belangrijkste pleitbezorger voor de onschuld van Louwes en de reactie van Inez Weski.

Arts-assistenten
In veel gevallen stellen artsen die hun studie medicijnen hebben afgerond maar nog niet zijn gespecialiseerd, op eigen gezag een diagnose. Gynaecoloog Otto Bleker, hoofd van de vrouwenkliniek van het AMC die deze week afscheid neemt, vindt dat arts-assistenten daarmee veel te veel verantwoordelijkheden krijgen. Met soms fatale gevolgen.

Kamer kritisch op Kamp
In Den Haag debatteerde vandaag de Tweede Kamer over de explosieve situatie in Uruzgan en het uitblijven van informatie daarover van de minister van Defensie Henk Kamp. Afgelopen zaterdag maakte de commandant van de opbouwploeg in Afghanistan bekend, dat Nederlandse commando's al tientallen vermoedelijke Talibanstrijders hebben gedood.

Presentatie: Paul Witteman en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 13 juni door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Maurice de Hond en Inez Weski. De presentatie was in handen van Paul Witteman en Ferry Mingelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie