Uitzending
NOVA - 14-6-2006

14-6-2006

NOVA

840 x bekeken | 0 reacties
6
NOVA is tijdens het WK dé uitvalsbasis voor ander nieuws
Dus voor alle mensen die echt alleen maar voetbal hebben gezien, verzorgt NOVA De wereld van vandaag in anderhalve minuut.

Arts-assistenten
In veel gevallen stellen artsen die hun studie medicijnen hebben afgerond maar nog niet zijn gespecialiseerd, op eigen gezag een diagnose. Gynaecoloog Otto Bleker, hoofd van de vrouwenkliniek van het AMC die deze week afscheid neemt, vindt dat arts-assistenten daarmee veel te veel verantwoordelijkheden krijgen. Met soms fatale gevolgen.

Gelovige moslims inzetten tegen radicale moslims
Vandaag wordt de Monitor Rassendiscriminatie 2005 aangeboden aan minister Verdonk. En er was nóg een onderzoek vandaag. Strijders van eigen bodem. Na de moord op Theo van Gogh vroeg de Tweede Kamer minister Verdonk hoe het kon dat Mohammed B., een in Nederland opgegroeide Marokkaan, radicaliseerde en uiteindelijk tot zijn gruweldaad kwam. In de studio reageert Sadik Harchaoui, directeur van Forum, instituut voor multiculturele ontwikkeling, op de uitkomsten van deze onderzoeken.

KSK Beveren en Ivoriaans talent
Vrijdag speelt Oranje tegen Ivoorkust. De Afrikaanse ploeg verloor met 2-1 van Argentinië. Bekendste Ivoriaanse voetballer in Nederland was natuurlijk Salomon Kalou. Maar in het Belgische Beveren voetballen veel meer Ivorianen.

Presentatie: Jeroen Pauw.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 14 juni door de VARA en de NPS. Te gast was Sadik Harchaoui. De presentatie was in handen van Jeroen Pauw.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie