Uitzending
NOVA - 15-6-2006

15-6-2006

NOVA

906 x bekeken | 0 reacties
6
NOVA is tijdens het WK dé uitvalsbasis voor ander nieuws
Dus voor alle mensen die echt alleen maar voetbal hebben gezien, verzorgt NOVA De wereld van vandaag in anderhalve minuut.

Artsen krijgen te veel verantwoordelijkheden
In veel gevallen stellen artsen die hun studie medicijnen hebben afgerond maar nog niet zijn gespecialiseerd, op eigen gezag een diagnose. Gynaecoloog Otto Bleker, hoofd van de vrouwenkliniek van het AMC die morgen afscheid neemt, vindt dat arts-assistenten daarmee veel te veel verantwoordelijkheden krijgen. Met soms fatale gevolgen.

Moet de TCA-top opstappen?
De driekoppige top van het Amsterdamse taxibedrijf TCA vormt volgens Justitie een criminele organisatie. De rechtszaak tegen de drie mannen loopt al zeven jaar. De bij TCA aangesloten taxichauffeurs duurt het veel te lang: zij spanden zelf een rechtszaak aan bij de ondernemingskamer. Vandaag diende de zaak. Inzet: moet de top opstappen?

Conflict tussen D66-kandidaat-lijsttrekkers
In Amerika kennen we het fenomeen 'primairies', voorverkiezingen. In ons land inmiddels ook. Na de VVD is nu de strijd bij D66 volop gaande. Met name de kandidaat-lijsttrekkers Lousewies van der Laan en Alexander Pechtold gaan behoorlijk tegen elkaar te keer. Zoals gisteren in Tilburg. Centrale gast en Amerika-deskundige Maarten van Rossem geeft aan in hoeverre de vergelijking met Amerikaanse campagnes opgaat.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 15 juni door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Maarten van Rossem. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee