Uitzending
NOVA - 5-1-2009

5-1-2009

NOVA

1026 x bekeken | 0 reacties
6
IsraŽl dieper in Gazastrook
De IsraŽlische strijdkrachten hebben vandaag de Gazastrook met hun troepenbewegingen feitelijk opgesplitst: de hoofdstad Gaza is vrijwel omsingeld door IsraŽlische troepen, tegelijkertijd gaan de bombardementen op de dichtbevolkte strook door. Volgens de IsraŽlische minister van Defensie, Ehud Barak, heeft Hamas harde klappen geÔncasseerd, terwijl een leider van Hamas, Mahmud Zahar, vandaag in een redevoering voor het televisiestation van zijn beweging, al-Aqsa tv, juist heeft gezegd dat de overwinning op IsraŽl naderbij komt. Vanuit Tel Aviv het laatste nieuws van correspondent Ankie Rechess en commentaar van Martin van Creveld, militair historicus en inwoner van IsraŽl.

Aboutaleb burgemeester Rotterdam
Ahmed Aboutaleb is officieel burgemeester van Rotterdam. Commissaris van de Koningin Jan Franssen beŽdigde hem vanochtend tijdens een buitengewone raadsvergadering. Aboutaleb zei in zijn toespraak zich te gaan inspannen om Rotterdam veiliger te maken. In de studio reageert Marco Pastors. Hij bood vandaag Aboutaleb een lege enveloppe aan om zijn paspoort in op te sturen naar de koning van Marokko. 'U heeft nu de kans bij de Marokkaanse overheid de onmogelijkheid om het Marokkaanse paspoort op te zeggen, aan te vechten.'

Presentatie: Tom Kleijn.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 5 januari door de VARA en de NPS. Te gast waren Marco Pastors en Martin van Creveld. De presentatie was in handen van Tom Kleijn.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie