Uitzending
NOVA - 6-1-2009

6-1-2009

NOVA

787 x bekeken | 0 reacties
6
Schadevergoeding voor borstkanker
In Denemarken hebben zo'n tien verpleegkundigen met borstkanker schadevergoeding ontvangen. Ze hadden minstens vijftien jaar nachtdiensten gedraaid. In Denemarken wordt borstkanker gezien als 'mogelijke beroepsziekte'. In Nederland wil de FNV ook procedures gaan voeren voor schadevergoeding.

Conflict over gas loopt verder op
Oekra´ne krijgt geen Russisch gas meer, en ook ItaliŰ, Oostenrijk en verschillende Balkanlanden zeggen dat de gastoevoer is gedaald. Volgens Rusland betaalt Oekra´ne zijn gasrekening niet en is daarom de toevoer afgesloten. Maar critici denken dat de Russen het gas gebruiken als politiek wapen.

Nederland in de ban van kou
Volgende week kan het vriezen of dooien, maar deze week is het nog vooral heel erg koud. Voor vannacht is er nog strengere vorst voorspeld. Heel het land is in de ban van de vrieskou. NOVA is in Ell bij Weert, de koudste plaats in Nederland.

Sabrina Starke verovert de wereld
De Rotterdamse Sabrina Starke tekende onlangs een internationaal contract bij het legendarische label Blue Note. Ze stond vorige maand nog in het voorprogramma van Dionne Warwick en zong in het Apollo Theater in New York. Daar stonden in het verleden groten als Billie Holiday, Sam Cooke en James Brown.

Presentatie: Tom Kleijn.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 6 januari door de VARA en de NPS. Te gast was Sabrina Starke. De presentatie was in handen van Tom Kleijn.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie