Uitzending
Moraalridders - Alexander Pechtold, Stine Jensen, Lodewijk de Waal

Alexander Pechtold, Stine Jensen, Lodewijk de Waal

Moraalridders

8-9-2010

| 1844 x bekeken | 2 reacties
7
In Moraalridders D66-leider Alexander Pechtold, publiciste Stine Jensen en oud FNV-voorzitter Lodewijk de Waal.

Alexander Pechtold
Vandaag ging de nieuwe informateur Herman Tjeenk Willink aan de slag voor zijn 'tussenronde'. De vaste adviseur van de koningin moet voor overzicht en rust in het formatieproces zorgen. En dat is hoog nodig, want de formatie ontaardde de laatste dagen in chaos. De rechtse formatiepoging strandde en werd toch weer gereanimeerd, de inkt van de adviezen aan de koningin was nog niet droog, of ze werden alweer ingetrokken. Welke richting gaat de formatie nu op en welk advies heeft D66-voorman Alexander Pechtold Tjeenk Willink gegeven?

Stine Jensen
Stine Jensen vindt dat vrouwen alle ruimte moeten krijgen om hun eicellen in te laten vriezen om op latere leeftijd alsnog kinderen te krijgen. Waarom vindt ze dat? En levert dat niet allerlei nieuwe gezondheidsrisico's op?

Lodewijk de Waal
Nederlandse ontwikkelingsorganisaties blijken hun directieleden stevige salarissen te geven. Ruim boven de met het ministerie van Buitenlandse Zaken afgesproken bovengrens. Zo verdient de directeur van de Ontwikkelingsorganisatie SNV ruim 160.000. Lodewijk de Waal, voormalig vakbondsman en voorzitter van de Raad van Toezicht, vindt dit salaris 'schappelijk', terwijl minister Verhagen het 'niet passend' noemde. Vanavond in Moraalridders: Lodewijk de Waal. Waarom verdedigt hij deze topsalarissen?

Deze uitzending van het programma Moraalridders met de titel Alexander Pechtold, Stine Jensen, Lodewijk de Waal is uitgezonden op woensdag 8 september door de EO. Te gast waren Lodewijk de Waal, Alexander Pechtold en Stine Jensen. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie