Uitzending
Kunststof TV - Isa Hoes, Thijs Römer, Frank Boeijen, K. Schippers

Isa Hoes, Thijs Römer, Frank Boeijen, K. Schippers

Kunststof TV

26-1-2014

| 1376 x bekeken | 0 reacties
6
Thijs Römer en Isa Hoes
Het gouden tijdperk van de televisieserie, zo zouden deze jaren wel eens de geschiedenis in kunnen gaan. Van Overspel (VARA) tot Moordvrouw (RTL 4). Van Celblok H (SBS 6) tot Penoza (KRO). Het lijkt wel of we er geen genoeg van kunnen krijgen. Maar waar komt die opleving van het televisiedrama vandaan? Zijn de series beter geworden? Zijn we aangestoken door het succes van televisieseries in het buitenland? En is het toeval dat zoveel series een vrouw in de hoofdrol hebben? Isa Hoes (Celblok H) en Thijs Römer (Moordvrouw) gaan in Kunststof TV op zoek naar een antwoord.

Frank Boeijen
Afscheid, liefde en vergankelijkheid zijn de thema’s op Frank Boeijens nieuwe project ‘Een vermoeden van licht’. Het zijn tien nieuwe liedjes maar daar blijft het niet bij. Dertien met Boeijen bevriende kunstenaars reageren in hun eigen stijl op zijn muziek. Onder hen Henk Hofstede, Renée van Leusden, Stefan Verweij, Hugo Camps en Klaas Gubbels. Muziek, teksten en kunstwerken zijn afgebeeld in een boek. En alsof het niet genoeg is begint eind januari een theatertour van zo’n 60 concerten door het hele land (en België).

K. Schippers
Dichter K. Schippers schudde de literaire wereld ooit op met gedichten die letterlijk uit het leven gegrepen waren: van toevallig gevonden teksten, boodschappenlijstjes en papiersnippers tot fragmenten uit gebruiksaanwijzingen. Readymades – zo noemde hij die dichtvorm. Het verbaast dan ook niet dat K. Schippers dit jaar het poëziegeschenk heeft geschreven. Want ook in de bundel Buiten beeld wordt het allergewoonste weer een wonder. En laat dat nu het thema van de poëzieweek 2014 zijn: verwondering.

In deze uitzending van Kunststof TV waren Frank Boeijen, Isa Hoes, K. Schippers en Thijs Römer te gast. Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Isa Hoes, Thijs Römer, Frank Boeijen, K. Schippers werd uitgezonden op zondag 26 januari door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie