Uitzending
Kunststof TV - Kristien Hemmerechts, Thomas van Luyn, Alexandra Radius & Han Ebbelaar, Dames voor na Vieren

Kristien Hemmerechts, Thomas van Luyn, Alexandra Radius & Han Ebbelaar, Dames voor na Vieren

Kunststof TV

19-1-2014

| 1700 x bekeken | 0 reacties
6
Kristien Hemmerechts
Kristien Hemmerechts baseert haar nieuwe roman ‘De vrouw die de honden eten gaf’ op het leven van de meest omstreden vrouw van België: Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux. Toen in de zomer van 2012 duidelijk werd dat Martin vervroegd zou worden vrijgelaten en de woede over haar betrokkenheid bij de dood van twee meisjes weer opluwde, vroeg Hemmerechts zich af wat er in de ex van Dutroux omging. Hemmerechts doet in haar roman een poging de gruwelijke gebeurtenissen te reconstrueren vanuit het oogpunt van Martin, die wel de honden te eten gaf, maar de in een kelder opgesloten meisjes niet.

Thomas van Luyn
Acht jaar heeft het geduurd, en nu is hij dan eindelijk weer terug met een solovoorstelling: cabaretier Thomas van Luyn. ‘Tussen de glamour van zijn televisiewerk, en de mufheid van zijn Volkskrant-columns, mag hij even vrij ademhalen in de toverwereld van zijn podium. Een wereld die aaneenhangt van onzin en muziek’, aldus zijn management. Hoe het ook zij, het belooft een leuke voorstelling te worden getuige de titel: Thomas van Luyns Smaakvol Avondje Uit. In Kunststof TV licht hij een tipje van de sluier op.

Alexandra Radius & Han Ebbelaar
Balletsterren Alexandra Radius en Han Ebbelaar zijn het koningskoppel van de Nederlandse Dans. In 1979 richtten zij het Dansersfonds op. Doel: zowel beginnend danstalent, dansers aan het einde van hun carrière én de Nederlandse danskunst in het algemeen te ondersteunen. Maandag 20 januari viert het Dansersfonds zijn 35 jarig jubileum met de 17e editie van het traditionele tweejaarlijkse Balletgala. Deze keer opgedragen aan oud-danser, choreograaf en kunstenaar Toer van Schayk.

Dames voor na Vieren
Zet maar vast in de agenda: maandag 20 januari wordt naar verluidt de meest depressieve dag van het jaar. Tijdens de zogeheten Blue Monday Conference zullen cabaretiers als Mike Bodé, Dolf Jansen, Kees Prins en Droog Brood de verschillende kanten van depressiviteit belichten. En dan zou het wel heel vreemd zijn als het cabaretduo Dames voor na vieren geen acte de presence zou geven. Met hun uiterst geestige doch zwartgallige kijk op het leven sleepten zij al eerder twee nominaties voor de VSCD-Neerlands Hoop cabaretprijs in de wacht. Dus vreest niet voor de meest deprimerende dag van het jaar, want na hun voorproefje in Kunststof TV kunt u er weer met volle moed tegen aan.

In deze uitzending van Kunststof TV waren Alexandra Radius, Han Ebbelaar, Kristien Hemmerechts en Thomas van Luyn te gast. Deze uitzending van het programma Kunststof TV met de titel Kristien Hemmerechts, Thomas van Luyn, Alexandra Radius & Han Ebbelaar, Dames voor na Vieren werd uitgezonden op zondag 19 januari door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie